måndag 21 maj 2007

Äntligen!

Tack för att du finns Marcus Birro.
Igår skrev du en av årest mest nödvändiga debattartiklar i Ab.
Temat var införandet av körkort för författare eftersom "vem som helst är författare nu för tiden".
Bunta inte ihop mig med Linda Rosing var rubben.
Känns bra att du tar ställning Marcus.
Hu vad hemskt att bli ihopbuntad med Linda Rosing. Att liksom dras ned på hennes smetiga nivå. Hamna i samma kategori som den där sillikonbruden. Fy.
"Litteraturen är ett heligt rum, ett tillhåll för kontemplation, tröst, självspegling och värdighet. Att urvattna denna sista innerliga konstform genom att kalla varenda jävel som kan stava och är tillräkligt känd för att ge ut en bok för författare är under till och med det här landets värdighet".
Skriver Marcus.
Bra att han har rett ut det nu. Han är alltså INTE Linda Rosing-nivå. Kommer aldrig att vara. Har aldrig varit. Om det nu var någon som hade missförstått alltså.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Han är rätt underhållande den gode Birro. Hans raljerande i samband med DNs artikel om författarlöner och kulturstöd var ju fruktansvärd rolig.

Extra roligt blir det ju eftersom han då yrade något om "selektionsjurys" och fortsatta babla om vikten av mångfald i kulturen och att ingen skulle få avgöra vad som var bra och dålig kultur. Rimmar lite illa med denna artikel...
//Johan

Anonym sa...

Onekligen!

Anonym sa...

Bra!

Anonym sa...

Rosing ska tydligen bli någon form av galjonsfigur för porrbolaget Private med ökände Berth Milton i spetsen. Detta ser hon som "en stor chans att slå internationellt". Men, alltså - som vad? Knappast författare, va?