fredag 4 maj 2007

Kan inte hålla tyst längre

Men skämtar dom eller? Det verkar som att filmkritikerkåren helt har gått banans idag. Ingen har sågat "Spiderman 3", vad jag kan se. Jag är iofs inte förvånad över att kritikern på tidningen fasligt nära mig har plussat den rejält. Det är ju trots allt mannen som gav en av de sämsta filmer jag någonsin sett- "Såsom i himmelen" full pott.

Så en inledande recensionsmening som "Något så unikt som en superhjältefilm som, faktiskt, nästan skulle fungera enbart som ett engagerande drama, utan actionscenerna"- borde inte vara förvånande.

Inte desto mindre, karln är helt ute och cyklar. Låt er inte luras, Spidey 3 är en sentimental smörja, ett hopkok med klicheer staplade på varandra med en sådan fart att man blir generad å de inblandades vägnar. Utan actionscenerna (som stundtals är fantastiska) vore nya spindelmannen inte mer spännande än en högst ordinär skalbagge.

Å så skönt att få det ur sig. Pust.


Se om ettan och tvån istället. Eller någon av X-menfilmerna. Basta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Och varför får han inte heta Spindelmannen? Och varför - om man nu ska köra utrikiska namnet - väljer man att slänga in ett j-vla bindestreck i namnet? Dumheter.