tisdag 28 oktober 2008

Rutten ananas är inte samma sak

Mina kompisar L och M har precis avvecklat sig från Sverige för att övervintra i Thailand med sina snubbar och bebisar. Känns som ett bra beslut. Försöker att inte vara bitter och äter lite på en tveksam ananas för att komma i stämning. Men det pissgråa vädret och min iskalla lägenhet gör det inte helt enkelt...

I vilket fall, fick ta hand om lite böcker när L stack sin kos. Bland annat science fiction-klassikern Ett barn blir till av Lennart Nilsson, upplaga från 1976. Ärligt, hur sjuk ÄR en här boken? (Ok, jag VET att det går till så här när barn blir till. Men det är ju så skruvat att det lika gärna hade kunnat vara resultatet av en riktigt sjuk, sjuk hjärna. Jag menar, befruktning, havandeskap och, eh, födsel, det är deep shit.)

Förutom alla djupt skrämmande bilder på redigt rufsiga 70-talsmuffar som klämmer ur sig barn finns också sköna råd för blivande mödrar. Låt mig ge några exempel:

Sprit och tobak:
Lite alkohol kan man tillåta sig. Ett glas vin eller två vid någon middag eller ett litet glas sprit gör ingen skada. Rökning bör man undvika. Om det är mycket svårt att sluta så kan man tillåta sig högst 5 à 6 cigaretter om dagen. Det är bättre att röka lite än att gå upp för mycket i vikt, vilket ju är vanligt om man slutar röka.

Bad. Hygien:
Underligt nog finns det kvinnor som fått för sig att tvål och vatten kan vara skadligt för underlivet. Tvärtom! Skaffa en bidé om det inte fanns förut. Tvätta ordentligt. Duscha gärna bort tvålen, skölj i varje fall noga. Pudra gärna efter med barnpuder.

Samlag:
Det finns kvinnor som tappar lusten, men i början av havandeskapet är det inte skadligt för henne att vara med på det ändå.

Där hör ni alla preggers där ute. Det är bara bra att dricka lite och bättre att röka än att bli fet. Och skaffa en bidé och skölj gärna bort tvålen. Och ställ nu upp på att ligga, det dör ni inte av.

Inga kommentarer: