onsdag 8 april 2009

En riktigt fet tång

Var på föräldrautbildning igår. Det låter ju så bra, en utbildning i hur man ska ta hand om sin lilla krabat. Fast riktigt så bra är det så klart inte. Det handlar bara om själva förlossningen och lite om typ amning och sånt.
Vad man ska göra när man plötsligt har en skrikande 5-åring eller en finnig tonåring som vill att man ska köpa ut får man tydligen klura ut helt på egen hand.

Hur sjukt är det inte att det krävs en enorm utbildning för att få köra bil men barn- det förväntas man fixa bara så där.

I alla fall så satt vi där, ett tiotal par varav hälften hade bisarrt stora magar och kollade in sugklockor, tänger och en modell av ett bäcken, där barnmorskan visade hur lilla bebisen roterar sig ut.

Sen fick vi se en film om hur det går till på förlossningen. En fin liten film. Inget blod, inget kräks, knappt några skrik. Alla gick bara runt i myskläder och guppade på pilatesbollar och kramades. Ibland tog några av kvinnorna lite, lite lustgas, samtidigt som de log ljuvt mot sina män. Det var också mycket snack om urkrafter och "en nyfikenhet på att möta smärtan".

Hm...jag vill se directors cut på den där filmen...eller förresten, det kanske är bättre så här.
Ignorance is bliss.

Inga kommentarer: