torsdag 12 juli 2007

Bara 5 avsnitt kvar

Förstår inte hur jag har kunnat missa hela den här Lost-grejen så totalt. Ok, serien är lite ojämn men i det stora hela är den frustrerande spännande. Fast egentligen är det ju inte meningen att man ska se serier på det här koncentrerade viset. Hade jag sett den en gång i veckan hade jag nog inte stört mig lika mycket på att avsnitten är uppbyggda på ungefär samma sätt (antingen avslutas de med en beroendeframkallande cliff hanger eller med en myspysig feelgood-låt där alla karaktärer visas i eldsken och ler på ett hoppingivande sätt mot varandra). Eller att "What do you want" är öppningsrepliken i alla dialoger.

Eller att Evangeline Lillys karaktär Kate har ETT enda ansiktsuttryck som hon nu har varierat i 65 avsnitt. Hon liksom lägger huvudet aningen på sned, pressar ihop ögonbrynen och ser lite plågad ut. Används till allt, från att Sawyer vägrar ge henne ett vapen till att Jack gosar med "the other"-bruden till att hon är vilse i skogen.

Att det gamla pålitliga temat "en man och hans problematiska förhållande till the old man", farsan, genomsyrar i sort sett alla individuella historier (även kvinnorna faktiskt) är såklart också lite tröttsamt.

Men den där Sawyer är ju festlig. Vilken otrolig meta-tv det blir när han efter typ 40 avsnitt spänner ögonen i någon av de totalt menlösa statisterna (de där namnlösa som aldrig får följa med på bus i skogen) och utbrister "who ARE you"?

Fast igår snabbgooglades det. Ville veta hur lång tid jag blir tvungen att leva i tomhet och abstinens när säsong tre tar slut (pallar inte, vill veta ALLT nu)- och möttes av beskedet att det ska göras TRE säsonger till efter den här. Kan det verkligen stämma att det den här serien ska fortsätta till 2010? Någon som vet och kan bekräfta?

Inga kommentarer: